3 manieren voor meer rust en overzicht | prioriteiten, ontspanning en energie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

We lijken het steeds drukker te hebben in deze wereld. Het is daarom niet raar dat je af en toe het overzicht kwijt bent. Al die lijstjes en memo’s zorgen voor stress als je er niks mee doet. Door je te focussen op 3 pijlers; prioriteiten, ontspanning en energie kun je weer rust en overzicht krijgen in je leven.

Prioriteiten

Vaak wordt de prioriteit bepaald door derden. Een deadline of mensen die je continu lastig vallen. Degene met de grootste mond krijgt de meeste aandacht. Het gevolg is stress en verlies van overzicht.

Overzicht ontstaat als je gefocust bent en focus krijg je door overzicht te creëren.

Focus en overzicht zijn dus onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Als alles wat je doet belangrijk is, heb je geen reden om het niet in te plannen.Als het belangrijk genoeg is, moet je de kracht hebben om assertief te zijn

Ontspanning

Voor je lichaam en geest is het belangrijk dat je rust neemt. Plan je dit niet, dan is de kans groot dat je door de dagelijkse bezigheden wordt opgeslokt.

Laat je niet verleiden door je geest die zegt dat je iets moet (afmaken) en dat je dan rust hebt. De kans is dan groot dat je gespannen raakt. Probeer wat meer naar je lichaam te luisteren. Plan dingen die je leuk vindt en doe dingen waar je zin in hebt.

Ontspannen kun je leren dus gun jezelf de tijd. Hoe vaker je het doet hoe beter het gaat. Zorg dat je niet bereikbaar bent tijdens deze momenten: ga offline!

Spanning is wie je denkt te moeten zijn. Ontspanning is wie je bent.

Lees meer: doen wat je leuk vindt. Klik hier >>>>>>>>>>>

Energie

Het hebben van balans tussen inspanning en ontspanning is belangrijk voor je energieniveau. Om energie over te houden is het goed om te kijken naar je emoties.

Als je emoties onderdrukt dan gaat dit vast zitten in je lijf. Als je veel denkt of piekert dan sla je overtuigingen op. Overtuigingen heb je over jezelf, de ander, of de situatie. Overtuigingen kosten ontzettend veel energie.

Als je moe bent komt dat niet omdat je teveel doet, maar omdat je te weinig doet van waar je energie van krijgt.

Zoals je hierboven hebt gelezen kun je rust en overzicht herwinnen door je te focussen op de drie pijlers; prioriteiten, ontspanning en energie. Onze GRATIS weekplanner is erop gericht om jou hierin te ondersteunen.

Download hier jouw gratis weekplanner >>>>>>>>>>>>>>

Thiago & Sara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Meer berichten als deze

Van willen, naar kunnen

In augustus 2018 nam ik contact op met Thiago. Eerder dat jaar had ik op eigen houtje met een dieet een kilo

Plaats een reactie

Nog 1 stap richting jouw gratis weekplanner...