Van willen, naar kunnen

In augustus 2018 nam ik contact op met Thiago. Eerder dat jaar had ik op eigen houtje met een dieet een kilo of 8 verloren, maar zoals altijd was ik na 12 weken een beetje verloren wat te doen en had ik moeite met mezelf motiveren. Toen Thiago me belde voor een intakegesprek en naar mijn doel vroeg, nog eens 12 kilo afvallen, vroeg hij ook meteen heel specifiek waarom ik dat wilde. Eigenlijk ging ik toen pas voor de eerste keer nadenken wat nu echt mijn motivatie was en voor wie ik dit eigenlijk wilde bereiken.

Bij de start van het programma keken we vooral naar voeding en beweging, maar al gauw kwamen we tot de conclusie dat dat niet was waar ik naar op zoek was

Een van de redenen dat het me niet lukte om mijn doelen te bereiken was omdat ik met te veel tegelijk bezig was. Ik wilde zowel fit worden en kilo’s afvallen terwijl ik ook bezig was met een lastige opleiding die veel energie van me vergde.

“Thiago ging goed om met mijn veranderende wensen en gaf me juist de handvatten om prioriteiten te gaan stellen en taken te plannen”

Samen hebben we ervoor gezorgd dat ik de opleiding binnen 2 maanden had afgerond. Daarnaast gaf hij me de taak om überhaupt eens na te denken over doelen en wat ik in het leven nog allemaal wil bereiken. Dit vind ik echt een goede opdracht, omdat het je forceert een stap op de plaats te nemen en echt na te denken. Tegenwoordig is iedereen zo druk bezig dat de waan van de dag regeert. Het nadenken over doelen en het maken van een lijst heeft ervoor gezorgd dat ik veel meer dingen ben gaan ondernemen en ervaringen ben gaan beleven.

Na deze periode zijn we gaan focussen op het verbeteren van de privé-werkbalans. Hoe je beter de taken op het werk kunt managen en stress kunt verlagen. Dit heeft me geholpen meer structuur in mijn werk aan te brengen en geholpen bij het ontwikkelen van mijn projectmanagement skills.

“Overzicht ontstaat op het moment dat je focus hebt, focus krijg je door overzicht te creëren”

De laatste periode hebben we vooral gekeken naar gesprekstechnieken die ik tijdens het werk in kan zetten. Deze heb ik met Thiago geoefend en vervolgens in de praktijk getest, wat ik als zeer prettig heb ervaren.

Het traject dat ik met Thiago heb doorlopen heeft ervoor gezorgd dat ik beter ben gaan plannen, duidelijker voor ogen heb wat ik wil bereiken en heeft me vaardiger gemaakt tijdens verkoopgesprekken. Daardoor voel ik me nu een stuk zelfverzekerder en weet ik dat ik alles aankan wat op mijn pad komt. De veelzijdigheid en flexibiliteit van Thiago heeft hiervoor gezorgd en daarvoor wil ik hem van harte bedanken!

Danny Jonker, Consultant & Lecturer bij Fontys Hogescholen

Wil jij net als Danny je vaardigheden ontwikkelen? Wacht dan niet langer en meld je vandaag nog aan via de onderstaande link.

Meer berichten als deze

Plaats een reactie

Nog 1 stap richting jouw gratis weekplanner...